Jij wilt toch ook een voordelige tandverzekering?
Ja
Nee
Dus je hebt liever hoge tandkosten?
Nee
terug naar overzicht

Zeg vaarwel tegen gevoelige tanden

Aangemaakt: 22 maart 2017
Zeg vaarwel tegen gevoelige tanden

Tandpijn bij het eten van een zure appel of het drinken van cola? Dan heb je duidelijk last van gevoelige tanden. Gelukkig kan je gevoelige tanden eenvoudig verhelpen. En wel met deze 5 praktische tips.

1. Stop met frisdrank

Een lekkere frisdrank na het sporten: dat doet deugd. Alleen niet voor je tanden. De hoge zuurtegraad van frisdrank tast je tandglazuur aan waardoor het tandbeen geleidelijk bloot komt te liggen. Pijnprikkels hebben zo vrij spel, met gevoelige tanden tot gevolg. Geef de voorkeur aan water of melk. Deze dranken hebben een lage zuurtegraad. En dat is bijzonder goed nieuws voor je tanden.

2. Goed poetsen

De beste remedie ligt voor de hand: je tanden poetsen. Liefst twee keer per dag. Gebruik een zachte borstel zodat je je tandvlees niet beschadigt. Dat je hard moet duwen op je borstel is een fabeltje. Hou hem zeker niet te strak. Na het tandenpoetsen is even spoelen met mondspoelmiddel voldoende om verlost te zijn van dat vervelend tandgevoel.

3. Flossen is de boodschap

Geloof het of niet, maar flossen helpt. Zo maak je de ruimtes tussen je tanden en kiezen volledig proper. Net voor je gaat slapen is het beste tijdstip om te flossen. Span de flosdraad strak tussen je duim en wijsvinger en de beweeg de draad voorzichtig op en neer. Zo krijgt zelfs de kleinste ruimte aandacht.

4. Aangepaste tandpasta

Met een speciale tandpasta roep je gevoelige tanden een halt toe. Deze bevatten bepaalde stoffen die het tandbeen herstellen en een beschermd laagje vormen. Kijk eens in je supermarkt of bij je apotheker: er zijn tal van merken die aangepaste tandpasta voor gevoelige tanden aanbieden. Belangrijk om te weten: gebruik speciale tandpasta’s niet door elkaar met gewone tandpasta’s. Dat hebben je tanden niet graag.

5. Op bezoek bij de tandarts

Probeerde je alles zonder resultaat? Ga dan op bezoek bij je tandarts. In de meest hardnekkige gevallen dekt hij de gevoelige tandhals af met een speciaal vulmateriaal. De tandarts kan de tand met witte vulling terug herstellen. Bij ernstige tanderosie kan behandeling met kroon of facing (schildje van porselein of composiet die op de tand wordt gekleefd) nodig zijn.

Vraag hier je tandverzekering aan. 

DentaPlan

Lage premies, hoge terugbetalingen

Ontdek onze tandverzekering

Ja, ik wil meer info over DentaPlan

Keuze
Stuur mij een aanvraagformulier op per:
Ik ga akkoord met de privacy policy
Ik ga akkoord met de privacy policy