Jij wilt toch ook een voordelige tandverzekering?
Ja
Nee
Dus je hebt liever hoge tandkosten?
Nee
terug naar overzicht

Waarom een tandverzekering?

Aangemaakt: 14 februari 2017
tandverzekering

Een tandverzekering blijft in België nog wat onder de radar. Hoewel iedereen (verplicht) 1 tot 2 maal per jaar de tandarts bezoekt, staan we er niet bij stil dat we ons ook voor tandkosten kunnen verzekeren. Tandverzekeringen zijn (nog) niet gekend bij het grote publiek. Onterecht, want tandkosten kunnen een flinke hap uit het (gezins)budget nemen. Omdat niet alle tandzorgen door de wettelijke ziekteverzekering worden terugbetaald, is een aanvullende tandverzekering zeker het overwegen waard.

Tandverzekering ook belangrijk voor kinderen? Jazeker! Lees hier verder.

Een tandverzekering beschermt je gebit

Sommige tandzorgen zijn dus niet gedekt door de wettelijke ziekteverzekering. Moet je frequent de tandarts bezoeken? Komt er een beugel aan voor jou of je kinderen? Komen tandproblemen vaak voor in de familie? Kreeg je reeds complexe tandingrepen of heb je gewoon een slecht gebit? Dan kunnen de tandkosten al snel oplopen. Een tandverzekering zal je in dat geval beschermen tegen te hoge tandzorgfacturen. Maar misschien wil je je gewoon verzekeren voor de toekomst. Een ongeval is gauw gebeurd en onze tanden zijn nu eenmaal niet onkwetsbaar. Ook in dat geval is een tandverzekering een terechte keuze.

Stel geen tandartsbezoek uit

Een tandverzekering is niet enkel voor mensen die een slecht gebit hebben. Onderzoek van de Socialistische Mutualiteiten in 2014 wees bv. uit dat 27% van de Vlamingen tandzorgen uitstelt wegens te duur. Maar tandartsbezoeken overslaan, is nooit een goed idee. Het maakt de zaken er vaak alleen maar erger op. Vergeet je tandartsbezoeken dus niet als je zo lang mogelijk plezier van je tanden wil hebben.  Maar sluit evengoed een tandverzekering of tandzorgverzekering af en zorg ervoor dat de kosten van je bezoekjes aan de tandarts worden vergoed.

Welke tandverzekering?

Een tandverzekering kan je onder meer afsluiten bij een verzekeringsmaatschappij of bij je ziekenfonds. Om een goede keuze te maken, moet je letten op:

- wat wordt er precies vergoed?
- wat is de maandelijkse premie of bijdrage voor de tandverzekering?
- wat is de wachttijd?
- zijn er instapvoorwaarden (bv.  uitsluitingen of beperkingen op basis van de huidige staat van je gebit)?

Eén van die tandverzekeringen is bijvoorbeeld DentaPlan. Deze verzekering kan je eenvoudig afsluiten bij  ziekenfondsen Bond Moyson of De Voorzorg. DentaPlan is een heel interessante tandverzekering omdat de premies laag zijn en de terugbetalingen hoog.  De verzekering voorziet in een uitgebreide dekking met bv. 100% dekking van de kosten voor preventieve tandzorgen (vb. verwijderen van tandsteen) en 60% terugbetalingen voor orthodontie (vb. beugels of blokjes). Daarnaast sluit DentaPlan niemand uit op basis van medische voorgeschiedenis, is er geen leeftijdsbeperking en is het derde kind gratis verzekerd.

Vraag hier je tandverzekering aan. 

DentaPlan

Lage premies, hoge terugbetalingen

Ontdek onze tandverzekering

Ja, ik wil meer info over DentaPlan

Keuze
Stuur mij een aanvraagformulier op per:
Ik ga akkoord met de privacy policy
Ik ga akkoord met de privacy policy