terug naar overzicht

Terugbetaling van tandprotheses of kunstgebit

Aangemaakt: 05 december 2019
Een set valse tanden

Keep on smiling! Wie één of meerdere tanden ontbreekt, kan zijn stralende glimlach terugkrijgen via een tandprothese of kunstgebit. Maar wordt dit ook terugbetaald? En wat zijn de voorwaarden voor een terugbetaling?

 

Soorten tandprotheses

Hoe ouder je wordt, hoe moeilijker het is om je tanden gezond te houden. Gelukkig zijn er oplossingen genoeg. Te beginnen met het klassiek kunstgebit. Deze bekendste tandvervanger past perfect in je mond en is makkelijk uitneembaar. Een kunstgebit heeft haar specifieke voor- en nadelen.

Een klikgebit is vergelijkbaar met een kunstgebit maar klikt vast op implantaten in je mond. Het zit steviger op zijn plaats, maar is ook gevoeliger voor ontstekingen. 

Alternatief 3 is een vaste tandprothese, een stevige constructie waarbij implantaatwortels in je mond zijn vastgezet met schroeven. 

 

Voorwaarden terugbetaling

Vanaf 50 jaar krijg je een gedeeltelijke terugbetaling voor je uitneembare tandprothese. Hou rekening met volgende voorwaarden:

  • Je bent ouder dan 50 jaar.
  • Het gaat over een uitneembare tandprothese (klassiek kunstgebit of klikgebit). Een vaste tandprothese wordt niet terugbetaald.
  • Je krijgt een eerste uitneembare prothese of je huidige uitneembare prothese wordt aangepast.
  • Je gaat 1 keer per jaar naar de tandarts.

 

Hoeveel bedraagt de terugbetaling?

Het bedrag van de terugbetaling hangt af van de ingreep. Onze tarieven zijn gebaseerd op de kostprijs van geconventioneerde tandartsen. Een niet-geconventioneerde tandarts kan naast het vaste tarief ook supplementen aanrekenen. Deze worden niet terugbetaald. 

Wil je de terugbetaling in jouw situatie kennen? Neem contact op met ons ziekenfonds. 

DentaPlan

Lage premies, hoge terugbetalingen

Ontdek onze tandverzekering