terug naar overzicht

Say cheese! 6 tips voor mooie tanden

Aangemaakt: 01 augustus 2017
Tips voor witte tanden

Jaloers op een parelwitte glimlach? Logisch. Zo’n stralende lach wil iedereen. Met een beetje goede wil pronk je zelf met je prachtig wit gebit. Deze 6 tips voor mooie tanden vertellen je hoe het moet.

1. Poetsen is heilig

We zeggen het tot vervelens toe: je tanden poetsen is belangrijk. En liefst twee keer per dag. Zo wordt tandplak verwijderd en voorkom je gaatjes. Poets zeker voor het slapengaan en wacht na het eten altijd minstens een uur. Zo voorkom je beschadiging aan het tandglazuur en krijg je mooie witte tanden.

2. Jaarlijks tandartsbezoek

Fan of geen fan. Ga jaarlijks op tandartsbezoek. Heb je geen klachten? Dat is geen excuus. Je tandarts kan altijd een tandprobleem vinden dat jij niet voelt. Voor kinderen is twee keer per jaar de normTrouwens, ook voor je ziekenfonds is een jaarlijks bezoek aan de tandarts van belang. Anders geniet je niet van de terugbetaling. En dat is minder goed nieuws voor je portemonnee.

3. Fluoride all the way

Droom je van een stralende Hollywood-smile? Gebruik dan tandpasta met fluoride. Dat hoeft niet per se het duurste merk te zijn. Een goedkoper merk is even goed. Een tip: spuw je tandpasta na het poetsen uit zonder naspoelen, of tenminste met weinig water. Zo blijft de fluoride van de tandpasta langer in je mond en ben je beter beschermd tegen gaatjes.

4. Nieuwe tandenborstel, alstublieft

Gebruik elke drie maanden een nieuwe tandenborstel, zelfs als hij nog in topvorm is. Een nieuw exemplaar bevordert mooie tanden. Kies voor een tandenborstel met medium haartjes of ga voor het gemak van een elektrische tandenborstel. Happy brushing!

5. Flos voor mooie tanden

Door te flossen blijven je tanden gezond. Een flosdraad, piepklein borsteltje of speciale tandenstoker: alles is goed om tandplak te vermijden. Want na een lekkere burger of gezond slaatje blijven er vaak kleine etensresten achter tussen je tanden. Flos altijd voor het poetsen. Zo vindt de fluoride makkelijk zijn weg tussen je tanden.

6. Koning water

Een blikje cola of een Aquarius na het sporten: dat doet deugd. Alleen bevatten frisdranken en sportdranken een ongezonde mix van suikers en zuren. Ze tasten je tandglazuur aan. Drink daarom zoveel mogelijk water om je dorst te lessen. Water drinken zorgt mee voor mooie, witte tanden en is goed voor je gezondheid.

Vraag nu je tandverzekering aan. 

DentaPlan

Lage premies, hoge terugbetalingen

Ontdek onze tandverzekering