Jij wilt toch ook een voordelige tandverzekering?
Ja
Nee
Dus je hebt liever hoge tandkosten?
Nee
terug naar overzicht

Levensduur van jouw facings verlengen 

Aangemaakt: 10 april 2018
Facings verlengen

Facings kunnen heel wat wonderen verwezenlijken voor mensen die hun gebit willen verfraaien. De gemiddelde levensduur van facings hangt af van de soort. Voor composiete facings is de levensduur ongeveer 5 tot 10 jaar en voor porseleinen facings is dit 10 tot 20 jaar. Maar tussen 5 tot 10 en 10 tot 20 zit er een groot verschil. Wil je het maximum halen uit jouw facings? Dan hebben we een aantal tips voor jou.

Je hebt 2 soorten facings: in porselein of in composiet. Er zijn natuurlijk  verschillen tussen beiden. Kort samengevat: De porseleinen zijn duurder, sterker en ze verkleuren bijna niet. Ook zien ze er mooier en natuurlijker uit. De facings in composiet zijn goedkoper, verkleuren sneller dan die in porselein en kunnen een onnatuurlijke look geven.

Het onderhoud van beide soorten is quasi gelijk en niet veel verschillend van een gewoon gebit. Alleen moet je bij facings in composiet voorzichtiger zijn, ze zijn veel gevoeliger om af te brokkelen en te slijten. Toch pas je best deze tips toe bij beide soorten om hun levensduur te verlengen.

  • Probeer zo min mogelijk te bijten op grove scherpe of harde materialen zoals op een stylo of potlood bijten, nagelbijten, flessen openen met de tanden,…  je facings zullen afbrokkelen en wegslijten.
  • Heb je facings in composiet? Dan moet je opletten met het drinken van rode wijn, koffie en het roken van een sigaret of een sigaar. Ze kunnen een grauwe kleur geven aan je facings.
  • Het is aangeraden om zeker minimum 2 keer per dag het gebit te poetsen. Zorg er wel voor dat je tandpasta geen ruwe korrels bevatten. Deze kunnen te veel schuren zodat de oppervlakte van de facings beschadigd worden. Af en toe eens de flosdraad boven halen na het poetsen wordt ook geadviseerd.
  • Controletijd! Ga regelmatig op controle nadat je facings hebt laten plaatsen. Leg afspraken vast in overleg met uw tandarts. 
DentaPlan

Lage premies, hoge terugbetalingen

Ontdek onze tandverzekering

Ja, ik wil meer info over DentaPlan

Keuze
Stuur mij een aanvraagformulier op per:
Ik ga akkoord met de privacy policy
Ik ga akkoord met de privacy policy