Jij wilt toch ook een voordelige tandverzekering?
Ja
Nee
Dus je hebt liever hoge tandkosten?
Nee
terug naar overzicht

De kostprijs en terugbetaling van het trekken van je wijsheidstanden

Aangemaakt: 03 mei 2017
De kostprijs en terugbetaling van het trekken van je wijsheidstanden

Tussen je achttiende en je vijfentwintigste komen ze door: je wijsheidstanden. Helaas zorgen deze grote kiezen geregeld voor problemen. Denk maar aan ontsteking van je tandvlees of beschadiging van omringende tanden. Gelukkig kan een tandarts ze weghalen of trekken. Dat hoeft niet eens veel te kosten: met de hulp van DentaPlan geniet je van een forse terugbetaling.

De kostprijs van het trekken van wijsheidstanden is afhankelijk van je tandarts, de praktijk of het ziekenhuis waar je terecht gaat. Bovendien is het ook afhankelijk van je gebit en de mogelijke problemen die de wijsheidstanden veroorzaken. Een eenduidig antwoord op de vraag hoeveel wijsheidstanden trekken kost, is er dan ook niet. Wat wel duidelijk is: met een goede tandverzekering hoef je zelf amper iets te betalen. Ook DentaPlan betaalt het trekken van wijsheidstanden terug.

Geniet tot 90 procent terugbetaling

Een tandverzekering als DentaPlan betaalt jouw tandzorg terug. Voor het laten trekken van wijsheidstanden recupereer je makkelijk 90 procent van je ingreep. Een leuke extra: hoe langer je bent aangesloten, hoe meer geld je jaarlijks terugkrijgt. Na drie jaar kan dat oplopen tot 1222,39 euro.

  • Na 1 jaar: tot 305,60 euro
  • Na 2 jaar: tot 611,19 euro
  • Na 3 jaar: tot 1222,39 euro

Belangrijk om te weten is dat de terugbetalingen op je wijsheidstanden enkel geldt als je het jaar voordien minstens één keer naar de tandarts bent geweest. Weet je het niet meer? Check hier snel je laatste controle.

Het voordeel van een tandverzekering

DentaPlan is een uitgebreide en complete tandverzekering. Zo geniet het hele gezin van terugbetalingen op maat aan betaalbare premies. Bovendien spreken we niet alleen over terugbetalingen voor vervelende wijsheidstanden. Ook voor beugels, tandprothesen en gewone mond- en tandonderzoeken biedt DentaPlan voordelige oplossingen.

Wanneer is het trekken van wijsheidstanden nodig?

Wijsheidstanden verwijderen gebeurt alleen als het niet anders kan. Bijvoorbeeld wanneer ze scheef doorbreken, je tandvlees doen ontsteken of om een cyste of tumor te voorkomen. Pas dan schiet de tandarts in actie. Is dit bij jou het geval? Dan hoef je nergens bang voor te zijn. Je tandverzekering dekt een heel groot stuk van de ingreep.

Je eigen tandverzekering

Overstappen of interesse in een eigen tandverzekering? Aansluiten bij DentaPlan kan makkelijk via dit online formulier. Bovendien kan je de premie driemaandelijkse domiciliëren. Je bent verzekerd vanaf de eerste opeenvolgende maand na je aanvraag.

DentaPlan

Lage premies, hoge terugbetalingen

Ontdek onze tandverzekering

Ja, ik wil meer info over DentaPlan

Keuze
Stuur mij een aanvraagformulier op per:
Ik ga akkoord met de privacy policy
Ik ga akkoord met de privacy policy