Jij wilt toch ook een voordelige tandverzekering?
Ja
Nee
Dus je hebt liever hoge tandkosten?
Nee
terug naar overzicht

Een wortelkanaalbehandeling: dé oplossing voor een ontstoken tandzenuw

Aangemaakt: 04 april 2017
Een wortelkanaalbehandeling: dé oplossing voor een ontstoken tandzenuw

Een ontstoken tandzenuw is geen pretje: het zorgt voor een vervelende tandpijn en slapeloze nachten. Gelukkig bestaat er een remedie: een wortelkanaalbehandeling of zenuwbehandeling. De antwoorden op veelgestelde vragen rond wortelkanaalbehandeling  lees je hier.

Een wortelkanaalbehandeling heeft één doel: ontstoken tandweefsel verwijderen. Want dat is vaak de aanleiding van tandpijn. Door een diep gaatje banen de bacteriën zich makkelijk een weg naar het tandmerg of tandpulpa. En geloof ons: dat doet pijn. Een wortelkanaalbehandeling is de oplossing. Het vermijdt verdere ontstekingen van je tandmerg en vermindert de pijn.

Wat is een wortelkanaalbehandeling?

Bij een wortelkanaalbehandeling gaat je tandarts zorgvuldig te werk. Hij verwijdert het aangetaste tandweefsel uit de wortelkanaaltjes. Omdat die kanaaltjes superklein zijn, worden ze verbreed met flexibele vijlen. En ja, natuurlijk reinigt en spoelt je tandarts alles met ontsmettingsmiddel. Daarna worden de kanaaltjes gedroogd en opgevuld.

Wanneer is een herbehandeling nodig? 

We wensen het je niet toe, maar soms is een herbehandeling nodig. Waarom? Omdat er na je wortelkanaalbehandeling bacteriën achterblijven in het reeds gevulde kanaal. Dat een herbehandeling technisch moeilijk is, is een feit. Je tandarts moet de oude vulling verwijderen. Maar door nieuwe technieken zoals een microscoop is een herbehandeling vaak een succes.

Een wortelkanaalbehandeling voorkomen

Voorkomen is beter dan genezen. Poets daarom liefst twee keer per dag je tanden en ga tijdig naar de tandarts. Via DentaPlan krijg je je jaarlijks tandartsbezoek sowieso terugbetaald. Dus waarom wachten?

DentaPlan

Lage premies, hoge terugbetalingen

Ontdek onze tandverzekering

Ja, ik wil meer info over DentaPlan

Keuze
Stuur mij een aanvraagformulier op per:
Ik ga akkoord met de privacy policy
Ik ga akkoord met de privacy policy