Jij wilt toch ook een voordelige tandverzekering?
Ja
Nee
Dus je hebt liever hoge tandkosten?
Nee
terug naar overzicht

Een beugel voor volwassenen? Tuurlijk wel

Aangemaakt: 15 november 2017
beugel volwassenen

Goed nieuws voor volwassenen die hun tanden willen corrigeren. Het verplaatsen van je tanden en het rechten van je gebit, bijvoorbeeld door een beugel, kan op elke leeftijd. Om het even of je 18, 36 of 62 jaar bent. En ben je geen fan van een glimlach vol metalen blokjes? Geen probleem. Tegenwoordig zijn er ook minder zichtbare beugels die minder opvallen als je lacht.

Een beugel voor elke leeftijd

Niet blij met je gebit? Ook als volwassene kan je een beugelbehandeling ondergaan. Tanden verplaatsen zich immers levenslang. Bovendien is een beugel voor een volwassene helemaal niet vreemd. In Nederland is ruim 25 procent van de patiënten die zich melden bij de orthodontist ouder dan 18 jaar. Zelfs voor 60-plussers blijft een beugel een optie.

Kan een beugel voor volwassenen altijd?

Helaas, niet voor iedereen is een beugel op latere leeftijd mogelijk. Of jij in aanmerking komt voor een beugel is afhankelijk van een aantal factoren. Meer dan leeftijd spelen deze redenen een rol bij de keuze voor een beugel als volwassene:

  • Kwaliteit van je tanden
  • Conditie van je tandvlees
  • Conditie van het bot en weefsel

Niet zeker van je stuk? Vraag raad aan je orthodontist. Hij kan je zeker helpen.

Een onzichtbare beugel

Bij een beugel denk je snel aan een glimlach vol metaal. Maar dat hoeft niet. Er zijn voldoende mogelijkheden voor beugels die minder zichtbaar zijn. En als je nog twijfelt: weet dat het maar voor even is. Het mooie gebit nadien is voor eeuwig.

Wanneer is een beugel nodig?

Of en wanneer je een beugel nodig hebt als volwassene, is een vraag waar je orthodontist zeker een antwoord op heeft. Hij of zij geeft je graag raad. Met een beugel is het mogelijk om tanden die naar voor of scheef staan, mooi recht te brengen. Ook als je gebit weinig ruimte biedt of als je tanden niet mooi op elkaar staan, kauwproblemen, versnelde slijtage, kan een beugel helpen. Ontdek de verschillende redenen. 

Hoe lang moet je een beugel dragen?

De periode voor een beugel is afhankelijk van je gebit. Ook als volwassene. In grote lijnen bestaat een beugelbehandeling altijd uit 2 fases:

  • Actieve fase
    De actieve fase is de corrigerende fase. Hier worden je kaken, tanden en kiezen mooi in de pas gebracht. Afhankelijk van je situatie gebeurt dit met een vaste beugel of een losse beugel. Vaste beugels rechten de tanden. Losse, uitneembare beugels sturen de kaken bij.
  • Retentiefase
    In de tweede fase is het zaak om het bereikte resultaat – dat is je mooi gebit – te verzekeren. Niet onbelangrijk, want tanden kunnen altijd opnieuw verschuiven. Je orthodontist volgt dit voor je op en zorgt voor een passende oplossing. 
DentaPlan

Lage premies, hoge terugbetalingen

Ontdek onze tandverzekering

Ja, ik wil meer info over DentaPlan

Keuze
Stuur mij een aanvraagformulier op per:
Ik ga akkoord met de privacy policy
Ik ga akkoord met de privacy policy