terug naar overzicht

De beste tips tegen een slechte adem

Aangemaakt: 08 mei 2018
Slechte adem

 

Heb je last van een slechte adem? Dan ben je zeker geen uitzondering. 1 op de 7 mensen heeft last van een slechte adem. Een aanhoudende slechte adem, of moeilijk gezegd, halitose, is veelvoorkomend maar makkelijk op te lossen.

 

Poetsen, poetsen en nog eens poetsen

Tanden poetsen is de must do tegen een slechte adem. Poets je tanden minimum 2 keer per dag, ’s ochtend, ’s middags of ’s avonds. Je moet niet alleen je tanden schoonmaken, maar ook je tong. Vooral je tong! Het is een verzamelplaats van heerlijke maaltijden voor bacteriën. Je wilt toch niet dat bacteriën een eetfestijn houden in je mond? Kuis dan je tong met een tongschraper of met je tandenborstel bij elke poetsbeurt. Concentreer je vooral op de achterkant van je tong, het dichtst bij de keel. Daarnaast is het verstandig om te spoelen met een spoelmiddel dat speciaal is ontworpen tegen slechte adem.

 

Dood aan bacteriën!

Ter aanvulling van een simpele tandenpoetsbeurt kan je mondspoelwater en flosdraad gebruiken. Doe dit ongeveer 3 keer per week. Let erop dat het mondspoelwater geen suikers bevat en bacteriedodend is.
Mondspray, pepermuntjes en kauwgom maskeren de geur, maar nemen de oorzaak van de slechte adem niet weg. Deze werken als tijdelijke oplossing, maar zijn niet geschikt als vervanging voor tandpasta of mondspoelwater.

 

Water, water, water en de rest komt later

Het onvoldoende drinken van water geeft je een droge mond en een verminderde aanmaak van speeksel. Dit zorgt ervoor dat je adem niet fris ruikt. Bleh! Bovendien kunnen koffie en alcohol ook slechte invloed hebben op je adem.

 

Let op wat je eet

Niets dat beter smaakt dan een lookbroodje of tonijn. Jammer genoeg heeft ook eten een invloed op onze adem. Je raakt gewend aan de geur van je voeding, waardoor je niet beseft dat anderen dit kunnen ruiken. Je favoriete lekkernij hoef je echter niet over te slaan: Deze slechte geur is tijdelijk, waardoor een pepermunt of kauwgom de ideale oplossing bieden.

 
DentaPlan

Lage premies, hoge terugbetalingen

Ontdek onze tandverzekering