Jij wilt toch ook een voordelige tandverzekering?
Ja
Nee
Dus je hebt liever hoge tandkosten?
Nee
terug naar overzicht

6 redenen waarom je tanden verzorgen belangrijk is

Aangemaakt: 08 augustus 2017
6 redenen waarom je tanden verzorgen belangrijk is

Natuurlijk wil je een mooie lach en mooie tanden. Maar er zijn nog veel meer redenen waarom je tanden verzorgen belangrijk is. Van een goede spijsvertering tot een muntfrisse adem. Hier zijn 6 redenen voor een goede tandverzorging.

1. Je gebit is je visitekaartje

Een eerste indruk maak je maar één keer. Een stralend gebit is een mooi visitekaartje. Met een prachtig wit gebit voel je je goed in je vel. Je durft breed te lachen en staat zelfverzekerd in het leven. Een sollicitatiegesprek, een date of gewoon een leuke babbel: omdat je je tanden goed verzorgt, straal je altijd en overal met een prachtige glimlach.

2. Betere spijsvertering

Een gezonde mond bevordert het kauwen. Waarom dat belangrijk is? Omdat kauwen een essentieel onderdeel is van een goede spijsvertering. Het bevordert de speekselvorming. Die trekt op zijn beurt ten strijde tegen mondzuren. Je tanden verzorgen is dus niet enkel mooi, het is ook gezond.

3. Kus als een echte Don Juan

Zoenen is leuk en opwindend. Er zijn weinig redenen om het niet te doen. Alleen een slechte adem is een serieuze afknapper. Verzorg daarom goed je tanden. Hoe? Door twee keer per dag je tanden te poetsen en veel water te drinken. Dan heb je geen pepermuntjes meer nodig om passioneel te kussen.

4. Geniet van spijs en drank

Voor een stevig gebit moet je tanden goed verzorgen. Poets je elke dag je tanden? Goed zo. Dan geniet je ook op oudere leeftijd van een lekkere steak of gezond tussendoortje. Dankzij een goede mondhygiëne verslijten je tanden minder snel. En zeg nu zelf: eten met je eigen gebit is toch zoveel leuker?

5. Gezond tandvlees

Goed je tanden verzorgen, draagt bij tot een prettig welzijn. Let je niet of te weinig op je mondhygiëne, dan vergroot je de kans op ontstoken tandvlees. En geloof ons, dat kan nare gevolgen hebben. Afbrekend kaakbot is daar een voorbeeld van.

Gezond tandvlees is roze en ligt strak om je gebit. Is dat bij jou het geval? Een kus van de juf en een bank vooruit.

6. Beschermt tegen mondziekten

Mondziekten kunnen je gezondheid schaden. Dat gaat van een slechte adem tot tandbederf. Met een goede tandverzorging heb je daar geen last van. Je gaat gezond door het leven en ziet de tandarts niet meer dan nodig. Dat zijn pas redenen om te glimlachen.

Vraag nu je tandverzekering aan. 

DentaPlan

Lage premies, hoge terugbetalingen

Ontdek onze tandverzekering

Ja, ik wil meer info over DentaPlan

Keuze
Stuur mij een aanvraagformulier op per:
Ik ga akkoord met de privacy policy
Ik ga akkoord met de privacy policy