Jij wilt toch ook een voordelige tandverzekering?
Ja
Nee
Dus je hebt liever hoge tandkosten?
Nee
terug naar overzicht

5 tips voor tandenpoetsen bij kinderen.

Aangemaakt: 08 februari 2017
Tandenpoetsen bij kinderen? Dat doe je zo!

Hoera. Na 6 à 8 maanden krijgt je zoontje of dochtertje de eerste melktandjes. Dat is meteen het signaal om te beginnen poetsen. Want ook bij melktandjes zorgt tandpasta voor bescherming en verwijdert het tandplak. Met deze 5 tips blijft het melkgebit van je kind gezond en geniet je elke dag van zijn of haar glimlach.

1 - Help met tandenpoetsen

Kinderen en tandenpoetsen: het is geen liefde op het eerste gezicht. Vaak poetsen ze verkeerd of simpelweg niet goed genoeg. Help daarom minstens één keer per dag zodat de tanden zeker helemaal netjes zijn. Vooral de binnenzijde en de kiezen zijn heel belangrijk. Leer je kind poetsen in de volgorde van de 3 B’s: binnenkant, buitenkant en bovenkant.

2 - Poets twee keer per dag

Hoeveel keer per dag moeten kinderen hun tanden poetsen? Het antwoord is 2 keer: na het ontbijt en voor het slapengaan. En ja, dat geldt ook voor kinderen onder één jaar. Sowieso is het dagelijks poetsen voor kinderen erg belangrijk. Ook hier geldt: jong geleerd is oud gedaan.

3 - Maak tandenpoetsen leuk

Kinderen vinden tandenpoetsen vervelend. Maak het daarom extra leuk. Een speciale tandenborstel met een liedje of een tandpasta met fruitsmaak; alles is goed om het tandenpoetsen uniek en leuk te maken. Ook samen gek doen tijdens het tandenpoetsen heeft een positief effect. Het zorgt niet alleen voor plezier in de badkamer, het zorgt er ook voor dat je kinderen later – als ze je hulp al lang ontgroeid zijn – graag tandenpoetsen.

4 - Poets ook de kleinste plekjes

Bij tandenpoetsen verdient het hele gebit aandacht. Ga met de borstel langs de buitenkant van de tanden, langs de binnenkant én langs het tandvlees. Bij kinderen is dat vaak een moeilijke opdracht, maar zorg voor een vaste routine en volgorde. Zo weten ze altijd hoelang en wat ze nog moeten poetsen. Bij de routine hoort natuurlijk ook het spoelen. Een kleine tip: bolle wangen werken altijd. Het opblazen van je wangen is een goede spoelmethode en zorgt voor plezier bij de kids. 

5 - Gebruik een zandloper

Kinderen verliezen snel hun aandacht. Ook bij het tandenpoetsen. Spelletjes spelen of televisie kijken is zoveel leuker, niet? Toch is twee minuten poetsen het minimum. Gebruik eventueel een keukenwekker of zandloper om de tijd in de gaten te houden. Zo weet je meteen wanneer de poetsbeurt van je kind gedaan is.

Lees zeker ook deze tips voor witte tanden

Vraag hier je tandverzekering aan. 

DentaPlan

Lage premies, hoge terugbetalingen

Ontdek onze tandverzekering

Ja, ik wil meer info over DentaPlan

Keuze
Stuur mij een aanvraagformulier op per:
Ik ga akkoord met de privacy policy
Ik ga akkoord met de privacy policy